• Prefectul judeţului Bacău obligat să pună la dispoziţie toate documentele legate de Cimitirul militar din Valea Uzului, în urma unei hotărâri judecătoreşti definitive pronunţată ieri de Curtea de Apel Târgu Mureş. Documentele solicitate pot dovedi că localitatea Dărmăneşti a intabulat cimitirul în baza unor documente false, spune BORBOLY Csaba, preşedintele Consiliului Judeţean Harghita, iniţiatorul procesului.
  • Orgi din Transilvania – o serie de concerte virtuale pe cele mai cunoscute orgi din bisericile fortificate transilvane, pe durata verii anului 2020. Concertele noi pot fi urmărite live în fiecare sîmbătă, începînd cu ora 22.00, pe canalul youtube sau pe https://www.facebook.com/organsummer2020
  • Urmărim Festivalul de muzică veche din Miercurea Ciuc, ediția a 40-a, un eveniment mixt între online și offline.
  • In memoria Dr. Eőry Ajándok, medic din Ungaria, fondatorul Grupul maghiar de lucru pentru acupunctura și membru al Asociatiei de Biofizica a Academiei Maghiare (m. 10 iulie 2020). In cadrul Serviciului de Sanatate Málta a lucrat cu oameni ai strazii mai mult de 10 ani. A primit Ordinul Meritul Maghiar al Republicii Ungare pentru realizarile sale. Reluăm interviul nostrum cu dânsul, realizat în 2014 cu ocazia inaugurării Centrului Meridian de acupunctura din Transilvania în M. Ciuc. Dr. Eőry Ajándok a predat bazele medicinei chineze la Universitatea Semmelweis (in limbile maghiara si engleza).

Bejegyzés navigáció