• Astăzi începe etapa specială a examenului de Bacalaureat 2020. S-au înscris 141 de candidați conform situației centralizate de Ministerul Educației și Cercetării. Examenul începe luni, 6 iulie, cu proba scrisă la Limba și literatura română. Marți, 7 iulie, se desfășoară proba obligatorie a profilului, iar miercuri, 8 iulie, va avea loc proba la alegere a profilului și specializării. Ultima probă scrisă (Limba și literatura maternă) este programată joi, 9 iulie. Potrivit situațiilor transmise de către inspectoratele școlare, în 9 județe (Alba, Arad, Călărași, Dâmbovița, Ilfov, Neamț, Sălaj, Teleorman și Timiș) nu s-au consemnat situații care să determine organizarea probelor scrise aferente acestei etape speciale, precizează MEC.
  • Rata de promovare în prima sesiune a examenului de Bacalaureat 2020, după soluționarea contestațiilor, este de 64,5%, în creștere cu 1,6 procente față de rezultatele inițiale. Comparativ cu anul trecut, numărul elevilor care au promovat examenul de Bacalaureat a scăzut cu aproape cinci procente.Absolvenții din județul Cluj au avut cea mai bună rată de promovare    – 85,02 %
  • Agricultura a făcut anul trecut 4,1% din PIB-ul României, fiind o ramură importantă a economiei, mai ales prin prisma faptului că ponderea numărului de persoane angrenate în acest sector este mult mai mare decât în alte industrii cu greutate. În 2019, numărul de angajaţi cu carte de muncă a fost estimat la 250.000 de persoane, iar circa 2 milioane lucrează în agricultura de subzis­tenţă. Conform Eurostat, peste 20% din populaţia ţării lucrează în agricultură.(sursa:Ziarul Financiar)
  • La peste 626.000 de lei se ridică valoarea totală a amenzilor date de Garda de Mediu Covasna în prima jumătate a anului 2020. Pe lângă asta, comisarii în protecția mediului au înaintat și trei propuneri de suspendare a actelor de reglementare și totodată au dispus suspendarea activității a șase societăţi.
  • În etapa a 8-a din Play-Out-ul Ligii 1, Sepsi OSK a fost învinsă cu rezultatul de 3-1 pe terenul celor de la Poli Iași, astfel că pentru echipă urmează o perioadă grea pentru că punctele pierdute o aduc în apropierea zonei retrogradării.
  • Începând din 6 iulie, Grecia îşi închide frontierele pentru cetăţenii sârbi, din cauza numărului mare de cazuri de COVID-19 din Serbia. Conform keeptalkinggreece.com, adjunctul purtărului de cuvânt al Guvernului grec Aristotleia Peloni a declarat că, pe baza analizei datelor epidemiologice, s-a decis suspendarea de luni, de la ora 6:00 şi până în 15 iulie, a accesului cetăţenilor sârbi în Grecia prin toate punctele de frontieră, excepţie făcând doar situaţiile speciale.
  • Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a anunţat duminică oprirea studiilor clinice referitoare la folosirea medicamentului pentru malarie hidroxiclorochină şi a combinaţiei de medicamente pentru HIV lopinavir/ritonavir pentru tratarea pacienţilor cu Covid-19 spitalizaţi, pentru că nu au redus mortalitatea acestora, transmite Reuters.

Bejegyzés navigáció