• Noul Coronavirus nu va dispărea, dar epidemia se termină într-o săptămână, două, cel târziu până pe 5 iulie – e de părere epidemiologul MOLNÁR Géza de la Institutul Național de Sănătate Publică.
  • UDMR nu a votat rectificarea bugetară pe anul 2020 deoarece aceasta nu oferă o soluție viabilă pentru administrațiile locale, instituțiile de cultură aflate în subordinea consiliilor județene și nici în cazul serviciilor sociale furnizate de administrațiile locale. INSERT cu liderul grupului UDMR din Camera Deputaților, BENEDEK Zakariás.
  • INTERVIU cu profesorul Zoltan MENYHART, de la Colegiul Alexandru Papiu Ilarian, din Târgu Mureș despre provocările învățămîntului online.
  • CORESPONDENȚĂ din Miercurea Ciuc, unde la Spitalul județean a fost instalat, ieri, o nouă celulă de izolare. Aceasta a fost donată de către Asociația Casin și Asociația Pentru Județul Harghita.
  • Cea de a 8-a ediție a festivalului Sfântul Ladislau din Oradea se mută anul acesta în mediul online. Evenimente vor putea fi urmărite începând de sâmbătă, 20 iunie, în spațiul virtual oferit de Facebook și YouTube.
  • Telecabina din Poiana Brașov se va redeschide sâmbătă, 20 iunie.
  • Autoritățile covăsnene fac din nou apel la responsabilitatea cetățenilor, de a respecta regulile, pentru evitarea răspândirii coronavirusului, pentru că au apărut cazuri noi în mai multe zone ale județului, care până acum au fost ferite. Un exemplu este zona Târgu Secuiesc, unde a fost suspendată activitatea Judecătoriei din municipiu.
  • Compania de Teatru Aradi Kamaraszínház din Arad își va relua activitatea mâine cu spectacolul The Tango Orchestra a compozitorului laureat cu premiul UNITER Cári Tibor și orchestra The Tango Orchestra în rolulire pricipale cu actorii Éder Enikő & Sebestyén Aba. Spectacolul va avea loc la Teatrul de Vară din Arad în aer liber de la ora 20.
  • Începând de astăzi va fi lansat un apel de proiecte în valoare de 72,33 milioane euro, o oportunitate pentru companii din Ungaria în vederea sprijinirii investiţiilor de peste hotare, a anunţat, Péter Szijjártó, ministrul ungar al Afacerilor Externe şi al Comerţului Exterior. Şeful diplomaţiei ungare a declarat că societăţile din Ungaria, care investesc peste hotare, pot primi un sprijin total de 800 mii de euro, dacă prin această măsură reuşesc să protejeze locurile de muncă atât în Ungaria, cât şi dincolo de graniţe.

Bejegyzés navigáció