• CNA a amendat Realitatea Plus cu 10.000 de lei ca urmare a unor afirmaţii controversate legate de retrocedarea unor proprietăţi în Transilvania făcute într-o emisiune din 17 ianuarie a.c. În această emisune, moderată de Octavian Hoandră, invitații au susținut printre altele că în urma retrocedărilor din Transilvania dreptul de proprietate a revenit urmaşilor acelor grofi şi conţi unguri, care au fost criminali de război și au participat în masacrele din Transilvania de Nord (1940-1944). Invitații emisiunii au fost de părere că în spatele problemei se află intenția Ungariei de a redobândi Transilvania.
• Proiectul aprobat de Senat ieri, în calitate de cameră decizională, privind modificarea Legii educaţiei naţionale, clarifică sau explicitează nişte prevederi deja existente în lege, a declarat postului nostru senatorul UDMR, NOVÁK Csaba Zoltán, unul dintre cei care au elaborate textul proiectului.
• Fostul ministru al Educației, Mircea Miclea, cere preşedintelui să nu promulge legea votată de Senat luni, care prevede obligativitatea universităților să pună la dispoziția candidaților subiecte de admitere în limba în care au studiat disciplina respectivă în liceu.
• Autorităţile locale din Baciu (jud. Cluj) au curăţat şi au remontat indicatorul rutier amplasat la intrarea în localitatea Mera pe care persoane neidentificate deocamdată au acoperit cu vopsea neagră denumirea în limba maghiară a localităţii. De la începutul anului au fost comise o serie de astfel de acţiuni îndreptate împotriva inscripţiilor în limba maghiară.
• Al treilea muncitor din Sri Lanka a ajuns la Ditrău, urmând să fie angajat la aceeași brutărie unde lucrează alți doi colegi de-ai săi. Circa 2000 de locuitori ai comunei Ditrău au semnat petiţia adresată managementului brutăriei „Ditrói” prin care cer stoparea importului de forţă de muncă şi respectarea drepturilor muncitorilor locali.

Bejegyzés navigáció