• INSERT cu KORODI Attila șeful grupului parlamentar UDMR al Camerei Deputațiilor privind adoptarea legii despre eliminarea pensiilor speciale. UDMR s-a abţinut la votul asupra proiectului privind abrogarea pensiilor speciale.
  • Un nou program de formare profesională cu durata de cinci ani va fi lansat pentru tinerii maghiari din diasporă, în cadrul Colegiului Reformat din Sárospatak (Ungaria). Elevii în vârstă de 14-15 trebuie să aibă origine maghiară sau rădăcini maghiare, respectiv cetăţenia Ungariei. Scopul programului este ca după obţinerea diplomelor de bacalaureat la un nivel mediu sau superior, eventual la nivel internaţional, precum şi a diplomelor ungare, participanţii să se întoarcă acasă, unde vor lucra pentru consolidarea comunităţilor maghiare.
  • INTERVIU cu chimistul și asistentul universitar, Dr. FARKAS György (Cluj-Napoca) despre fenomenele ciudate şi interesante ale naturii.
  • INTERVIU cu KÁLLAI Emánuel (Miercurea Ciuc) despre aplicaţia pentru telefoane mobile (numită „Kukacs”), care este un joc educativ pe tema colectării selective a deşeurilor.
  • La 3 februarie, PPE trebuie să decidă dacă exclude sau nu din rândurile sale partidul Fidesz, al premierului ungar Viktor ORBAN, pentru a sancţiona astfel încălcările statului de drept. Fidesz are în prezent 14 eurodeputaţi. Liderii acestuia ar dori să formeze un nou grup politic în Parlamentul European, dar nu reuşesc să găsească aliaţi.

Bejegyzés navigáció