• UDMR se opune adoptării legii bugetului de stat prin asumarea răspunderii guvernului și consideră că o asemenea decizie ar crea un precedent periculos, ne-a declarat liderul senatorilor UDMR, CSEKE Attila.
• Indiferent de modul în care a evoluat cariera sa politică ulterior, TŐKÉS László rămâne un simbol al revoluţiei române şi nu merita să-i fie retrasă decoraţia de către preşedintele României – a subliniat eurodeputatul UDMR VINCZE Loránt în plenul Parlamentului European, în cadrul dezbaterii dedicate revoluției române din decembrie 1989.
• INTERVIU cu GYARMATI Zsolt, directorul Muzeului Secuiesc al Ciucului din Miercurea Ciuc despre expoziția intitulată ”Trupa de elită 2.0”, care prezintă cele mai bogate cimitire din Bazinul Carpatic în perioada descălecatului maghiar. Expoziția poate fi vizitată până la data de 20 aprilie 2020.
• Pentru prima dată în ultimii treizeci de ani, la propunerea UDMR, Parlamentul României a comemorat evenimentele din 1989 în 16 decembrie, ziua în care s-au declanșat, la Timisoara, protestele de masă în urma încercării autorităților de a-l evacua din reședința sa pe pastorul reformat TŐKÉS László.
• Cu ocazia comemorării a 30 de ani de la izbucnirea revoluției române, TŐKÉS László atrage atenția că narativele românilor și maghiarilor legate de evenimentele din decembrie 1989 diferă din ce în ce mai mult, datorită eforturilor „noilor securiști” care „ne fură revoluția neîncetat”.

Bejegyzés navigáció