• Institutul Maghiar Balassi din Bucureşti organizează împreună cu Uniunea Arhitecţilor din Ungaria şi România masa rotunda şi vernisajul expoziţiei “Locuinta unifamiliala in tarile de la Visegrad si Romania”. Începând cu anul 2008, Uniunea Arhitecților din Ungaria organizează anual expoziția itinerantă Case unifamiliale din Grupul de la Visegrád: Ungaria, Cehia, Slovacia și Polonia.
  • Prima producţie a Teatrului Tamási Áron din stagiunea 2018-2019, „Un copil din flori spune o poveste pe fond albastru” în regia lui Radu Afrim a fost selecţionată în Programul POSZT – Festivalul Naţional de Teatru din Pécs, Ediţia 19.
  • Noul proiect de lege privind resursele hidrominerale aduce schimbări importante, care vor afecta nu numai producătorii din industrie, ci, mai ales, consumatorii, prin scumpirea apei la raft, a declarat, într-un comunicat de presă, președintele Asociației Producătorilor din Industria Apei (APRIA), George Ristea. Acesta afirmă, că prin noul proiect de lege statul naționalizează terenul din jurul surselor de apă, deși apa din izvoarele naturale este a statului
  • Patru persoane, printre care şi preşedintele actual Szilágyi Zsolt candidează la funcţia de preşedinte al Partidului Popular Maghiar din Transilvania în cadrul congresului organizat pe 23 martie la Oradea.
  • Centrul Universitar Odorheiu Secuiesc pune accentul pe cerinţele profesionale ale familiilor, persoanelor şi nu ale firmelor. Începând din următorul an universitar se vor organiza cursuri în domeniul comerţului, marketingului, ingineriei pentru industria uşoară şi ingineriei agricole şi de dezvoltare rurală – sa anunţat la conferinţa de presă a instituţiei, care sărbătoreşte în acest an 20 de ani de la înfiinţare. Candidaţii se pot înscrie începâd de luni la facultăţile universităţii.

Bejegyzés navigáció