Letartóztatták Magyarországon Olosz Gergelyt, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) egykori szenátorát – adta hírül tegnap rendőrségi forrásokra hivatkozva a Mediafax hírügynökség. A hazai hatóságok a budapesti SIRENE irodától értesültek.

(SIRENE – Supplementary Information Request at the National Entry, ezek a központok elsődlegesen a rendőrségi együttműködés szempontjából fontos adatokat cserélik ki, és koordinálják a határokon átnyúló műveleteket). A magyar rendőrség az MTI megkeresésére megerősítette az elfogásról szóló hírt. Oloszt, aki ellen Románia nemzetközi körözést adott ki az év elején,
március 13-án tartóztatták le. A Legfelsőbb Bíróság Olosz Gergelyt, a Nemzeti Energiaszabályozó Hatóság (ANRE) korábbi elnökét és egykori RMDSZ-szenátort befolyással folytatólagosan elkövetett üzérkedés miatt, jogerősen három év letöltendő szabadságvesztésre ítélte.

A magyar Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálata tegnap délután az MTI-vel közölte: az illetékes bíróság Olosz ideiglenes átadási bűnügyi felügyeletét rendelte el, mozgását nyomon követő technikai eszköz alkalmazásával ellenőrzik. Kiadatása ügyében a Fővárosi Törvényszék dönt – írták.