Poliţiştii bihoreni au identificat-o pe tânăra care, în noaptea de 30 decembrie, a încercat să incendieze steagul maghiar arborat la sediul UDMR Bihor. Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Bihor, este vorba de o tânără din Oradea, în vârstă de 21 de ani, pe numele căreia a fost deschis un dosar penal pentru distrugere.

Politia din Bucuresti a deschis un dosar penal pentru distrugere si activitati cu caracter fascist, rasist sau xenofob, dupa ce un necunoscut a desenat sloganuri nationaliste antimaghiare pe gardul Liceului Ady Endre din Bucuresti. Este cel de-al doilea astfel de incident in decurs de doua luni.

Fundatia Pro Economica, care deruleaza programe de dezvoltare finantate de statul ungar in Romania, si-a deschis primul birou in Tinutul Secuiesc, la Odorheiu Secuiesc. Anul acesta, fundatia va finanta proiecte in valoare totala de 25 de miliarde de forinti (circa 80 de milioane de euro), a anuntat presedintele Kozma Monika.

Spre deosebire de anii anteriori, contribuabilii pot redirectiona 3,5% din impozitul pe venit (fata de 2% pana acum) unor organizatii neguvernamentale, cu conditia ca ONG-ul ales sa fie furnizor de servicii sociale acreditat, cu cel putin un serviciu social licentiat.

Bejegyzés navigáció