Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat legea care redă învățătorilor minoritari dreptul de a preda limba şi literatura română, sarcină încredinţată profesorilor de specialitate de fostul ministru al educației, Valentin Popa, cu doar câteva săptămâni înainte de începerea anului şcolar, stârnind un scandal la nivel național.

Primăria orașului Sfântu Gheorghe a lansat un portal (sepsinet.ro) care prezintă exemple pozitive ale unor concetățeni reîntorși în România după ce au muncit și trăit perioade lungi în străinătate. Scopul proiectului este de a convinge alți emigranți români să-le urmeze exemplul. Unul dintre cazurile prezentate, în limba maghiară și română, este al unui tânăr jurist care a revenit în țară după mai mulți ani petrecuți în Dubai.

Fundaţia Sapientia, care administrează Universitatea Sapientia, a cumpărat un teren de zece hectare la Sfântu Gheorghe, unde va construi un campus universitar, investiţia fiind realizată cu sprijinul statului maghiar, în valoare de 4,15 miliarde de forinţi (aprox. 13 milioane euro).

După Cluj-Napoca, Alba-Iulia și Sibiu, Institutul Maghiar din București organizează în capitală spectacolul muzical-educativ cu titlul Béla Bartók și Prinţul cioplit din lemn. Adresat copiilor între 4 și 10 ani, spectacolul realizat în colaborare cu Asociaţia Clasic e Fantastic şi Teatrul Odeon prezintă copilăria, personalitatea şi creaţia marilor compozitori ai lumii, precum Vivaldi, Bach, Mozart, Beethoven, Rossini, Chopin, Wagner şi Enescu, născuți în acelaşi an cu Béla Bartók (A.D. 1881).

Bejegyzés navigáció