Referendum – rezultate & reacţii

Reportaj despre comemorărea celor 13 ucişi în Arad pe 6 octombrie 1849. La eveniment au participat peste 300 de persoane din țară și din Ungaria. Generalii armatei imperiale austriece au fost acuzați că s-au alăturat mișcării revoluționare conduse de Kossuth Lajos și au susținut revendicările maghiare de independență față de Imperiul Austriac, încălcând astfel jurământul față de Casa de Habsburg.

Astăzi la Institutul Balassi din București va avea loc vernisarea expoziţiei de fotografii de presă selectate cu ocazia celei de-a doua ediţii a Concursului Brassaï, organizat de către Uniunea Jurnaliştilor Maghiari din România. La concurs au participat fotoreporteri şi ziarişti maghiari din România şi din străinătate, cu fotografii realizate (2016) în România sau cu imagini care prezintă viaţa maghiarilor din afara granițelor Ungariei. Expoziția va fi vernisată de Rácz Éva, preşedintele Uniunii Jurnaliştilor Maghiari din România, și de Francisc Attila Vaida, artist fotograf, și va putea fi vizitată până pe 16 octombrie.(ora 19)

Vorbim despre a 5-a ediție a Bienalei de Grafică din Ținutul Secuiesc, la care peste 930 de artiști din aproape 60 de țări au trimis 2.300 de creații. Dintre acestea, 295 de lucrări au fost selectate de un juriu specializat şi doar cele mai valoroase vor fi premiate pe 13 octombrie, la Sfântu Gheorghe. Expoziția compusă din cele 295 de creații alese de juriu va fi deschisă la Centrul de Artă din Transilvania la Sfântu Gheorghe, la data de 13 octombrie 2018.

Opt terenuri, peste 300 de metri pătrați fiecare, au fost atribuite persoanelor înscrise în programul „Hai Acasă”, al Primăriei Sfântu Gheorghe. Noii proprietari au la dispoziție doi ani să își construiască locuințele tip, conform proiectelor puse la dispoziție gratuit de autoritățile din reședința de județ. Proiectul „Hai Acasă” s-a adresat persoanelor cu vârste între 18 și 35 ani, foști locuitori ai orașului care doresc să se mute înapoi acasă și nu dețin locuințe sau terenuri de casă.

Vizita preşedintelui Turciei, Recep Tayyip Erdogan, la Budapesta. Preşedintele Turciei va participa şi la ceremonia dezvelirii noii pietre de mormânt a poetului musulman Gül Baba. Premierul Viktor Orban a fost primul şef de guvern din UE care l-a felicitat în vară pe Recep Tayyip Erdogan cu prilejul realegerii sale în funcţia de preşedinte al Turciei.

Bejegyzés navigáció