Președintele Consiliului Național împotriva Discriminării consideră că ordonanța guvernului privind predarea Limbii și literaturii române în școlile cu predare în limbile minorităţilor naţionale este discriminativă la adresa educatorilor minoritari. INSERT: Asztalos Csaba, președinte CNCD

În acest moment, din nomenclatorul specializărilor la nivel licență, lipsește specializarea „limba română ca limbă nematernă”, iar absolvirea secției de Limba și literatură română nu asigură pregătirea profesională și psiho-pedagogică necesară în predarea limbii române pentru non-nativi – anunță Universitatea Babeș-Bolyai într-un comunicat.

Marți se va face recepția unui nou segment de autostradă care va permite ocolirea Clujului pe ruta Nădășel – Gilău – Turda – anunță Asociația Pro Infrastructura. Segmentul de autostradă va fi dată în exploatare, probabil, la sfârșitul lunii.

Guvernul de la Budapesta va contesta la tribunalul Uniunii Europene rezultatul votului din Parlamentul European privind raportul Sargentini  – a anunțat ministrul care conduce cabinetul premierului Orbán. Potrivit acestuia, decizia trebuia luată cu 2/3 din totalul voturilor exprimate, însă președintele de ședință a exclus abținerile la calculul rezultatului votului, ceea ce nu este în concordanță cu Tratatul de la Lisabona.

Bejegyzés navigáció