Fundația Alma Mater din Arad a primit finanțare de la guvernul ungar și Fondul Bethlen Gábor pentru proiectul care asigură cazare și alimentație gratuită pentru elevii Colegiului Csiky Gergely din Arad. Este vorba despre 50 de elevi care locuiesc în internatul școlii. INSERT: Spier Tünde directorul Colegiului Csiky Gergely.

Prima locuinţă protejată pentru persoane vârstnice din Harghita a fost construită la Miercurea Ciuc de Asociaţia Caritas, din fonduri private ale unei familii din Germania, care finanţează acţiuni caritabile. Imobilul este finalizat şi urmează să găzduiască 14 persoane vârstnice imobilizate la pat şi rămase singure, existând intenţia să fie specializat pentru cei care suferă de demenţă. Familiile beneficiarilor vor trebui să plătească toate cheltuielile, întrucât statul nu finanţează astfel de clădiri rezidenţiale.

Guvernul trebuie să găsească urgent o soluție pentru finanțarea instituțiilor din sistemul social. Deputatul UDMR, Csép Éva Andrea, secretar al Comisiei pentru muncă și protecție socială din Camera Deputaților consideră că problemele financiare provin și din cauza neactualizării, din 2015, a standardelor de costuri pentru furnizarea serviciilor sociale. Legiuitorii UDMR pregătesc un proiect legislativ care prevede o formulă de calcul pentru stabilirea costului mediu per beneficiar în cadrul sistemului social, care se va actualiza automat, conform unui algoritm, în funcție de cheltuielile pe care le pot avea aceste instituții. INSERT: Csép Éva, deputatul UDMR.

Președintele UDMR, Kelemen Hunor spune că Guvernul României va adopta o ordonanţă de urgenţă, în cel mult două săptămâni, prin care va abroga prevederea care a schimbat în mod radical maniera predării limbii române în şcolile primare destinate minorităţilor naţionale. Preşedintele UDMR s-a consultat ieri cu Liviu Dragnea, preşedintele PSD.

Asăzi începe la Sfântu Gheorghe ediţia a 6-lea a Festivalului de Arte Contemporane pulzArt. Elementul cheie al festivalului din acest an este ATELIERUL, experienţa individuală dobândită în comunitate, unde oricine poate găsi inspirație, indiferent de vârstă și profesie, sub îndrumarea unor artişti cu experienţă în domeniu. Festivalul dorește să fie o interfaţă a tendinţelor artei contemporane din Europa şi din lume, care se reflectă în Sfântu Gheorghe. (13-16 septembrie) INSERT: coordonatorul festivalului, Knop Ildikó.

Bejegyzés navigáció