Ministrul Mediului Grațiela Gavrilescu a acceptat 6 din cele 12 cereri înaintate de primăria stațiunii Băile Tușnad, pentru mutarea a 12 urși potențial primejdioși din aproprierea localității, frecventată de mii de turiști din țară și din afara țări în tot parcursul anului. INSERT: Róbert Szép, comisar general adjunct al Gărzii Naţionale de Mediu

La Miercurea Ciuc, la ora 11:00, începe o conferinţă de presă organizată de Fundaţia pentru Parteneriat împreună cu Custodiile Ariilor Protejate din Harghita, privind viitorul ariilor protejate din judeţ şi din ţară.

An dificil pentru apicultorii harghiteni, care spun că au nevoie de sprijin pentru a supravieţui. Cauzele fiind: ploile abundente și mortalitate foarte mare la albine în acest an. INSERT: reprezentantul apicultorilor din zona Odorheiu Secuiesc, Adam Jozsef

Urmărim Turul ciclist al Ţinutului Secuiesc, care se desfăşoară în perioada 7-11 august în judeţele Covasna şi Harghita, și la care au luat startul 13 echipe din 7 ţări. Prima etapă a Turului a fost câştigat ieri de ciclistul ucrainean Egor Dementiev, nou-venit la gruparea Team Novak (RO).

La Satu Mare are loc vernisajul expoziției pictorului maghiar Fülöp Sándor – în Galeria de Arte Plastice a Consiliului Judeţean. Expoziția este deschisă între 9 august – 5 septembrie. (ora 16:00)

Inspectoratul Şcolar Harghita organizează, astăzi, la Miercurea-Ciuc expoziţia „Prin puţine cuvinte”, cărţi poştale din Primul Război Mondial în Anul Centenarului Marii Uniri.

Bejegyzés navigáció