• Vor fi necesare concedieri în unităţile de învă?ământ din judeţul Harghita, deoarece banii primiţi pe baza numărului de elevi nu ajung nici pentru plata salariilor până la sfârşitul anului. ISJ Harghita a solicitat deja directorilor unităţilor de învăţământ să elaboreze planurile de încadrare în limitele bugetare. Conform inspectorului general judeţean concedierile nu vor afecta personalul didactic, ci mai ales cel auxiliar, dar oricum doresc evitarea acestei situaţii.
  • Suma alocată în acest an pentru susţinerea producătorilor agricoli români să cultive tomate în spaţii protejate se ridică la 180 de milioane de lei, un buget similar cu cel din 2017, însă numărul fermierilor doritori să intre în program s-a dublat, potrivit ministrului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Petre Daea. Dacă anul trecut erau vreo 4.000 şi ceva de beneficiari care au dus ciclul până la sfârşit, până la aceasta dată anul cifra este dublă: peste 9.000 de fermieri doritori, de cultivatori de tomate în spaţii protejate ? a declarat ministrul agriculturii.
  • În judeţul Harghita nu sunt atâtea persoane cu handicap apte de muncă, câte ar trebui să fie angajate de către societăţile care funcţionează în judeţ, pentru a nu plăti către bugetul de stat penalităţile. Fiecare societate cu mai mult de 50 de angajaţi ar trebui să angajeze 4 persoane cu handicap, în caz contrar va trebuie să plătească contravaloarea a unui slariu minim pe economie pentru fiecare persoană lipsă. Conform directorului Direcţiei judeţene de protecţie a copilului şi protecţie socială în judeţul Harghita sunt în evidenţă 4184 de persoane cu handicap apte de muncă, dintre care 566 beneficiază de contracte de muncă.

Bejegyzés navigáció