• Seară de gală în cadrul celei de-a XIII-a ediţie a Zilelor Maghiare din Bucureşti. Teatrul Studio al Universităţii de Artă din Tg. Mureş prezintă piesa Învăţătoarea de Bródy Sándor, în regia lui Gasparik Attila la Teatrul Elisabeta.
  • Peste o sută de persoane, printre care oameni de cultură consacraţi, au semnat o petiţie pentru susţinerea Centrului de Cultură Arcuş, din judeţul Covasna, care funcţionează într-un castel ce urmează a fi retrocedat. Semnatarii cer autorităţilor statului român să ia măsuri pentru asigurarea continuităţii activităţii acestuia, precum şi pentru salvarea patrimoniului aşezământului cultural ameninţat cu evacuarea.
  • Edi?ia aniversară a programului ?Vacan?e la ?ară?, a XXV-a, a fost lansată recent, programul ? iniţiat şi organizat de Asociaţia Naţională de Turism Rural, Ecologic şi Cultural ? A.N.T.R.E.C. România ? se va desfăşura până în 19 iunie 2015, fiind destinat tuturor categoriilor de turişti care vor să descopere zona rurală prin tradiţiile locurilor pentru care optează. Printre pensiunile incluse, în prima fază, în această ediţie a ?Vacanţei la ţară? se numără ?i ?ase din jude?ul Covasna.
  • Ţine pasul! ? cu acest slogan organizează între 6-10. mai Zilele Tineretului la Miercurea Ciuc şi Izvorul Mureşului Direcţia Judeţeană Harghita pentru Tineret şi Sport în colaborarea cu Consiliul Judeţean Harghita.
  • Funda?ia ?Mihai Viteazul? din Sfântu Gheorghe informează că sâmbătă, 9 mai 2015, la Casa de Cultură Întorsura Buzăului se desfăşoară prima parte a manifestărilor cuprinse în cadrul celei de a V-a ediţii a ?Sfatului seniorilor?.
  • Sfaturi pentru gradina din balcon – invitată dr. Máthé Emma, presedintele Asociatiei Szekelyfoldi Bio Egyesület si colaborator la Fundatia Pro Agricultura Hargitae Universitas.

Bejegyzés navigáció