Megegyeztek a PNL és az USR-PLUS valamint az RMDSZ vezetői a kormányalakításról

Az AGERPRES hírügynökséget politikai források arról tájékoztatták, hogy a tárgyalások eredményeképp Florin Cîţu lesz a miniszterelnök,  és a képviselőház elnökét  is a Nemzeti Liberális Párt (PNL) adja Ludovic Orban személyében, míg a szenátus elnöki tisztségét az USR-PLUS képviselője töltené be.

(tovább…) Continue Reading

Együttműködést és szolidaritást várnak az EU soros német elnökségétől

Reméljük, hogy az EU soros elnökségét betöltő Németországnak sikerül széleskörű együttműködést és szolidaritást kialakítani az unióban, hogy leküzdhessük a koronavírus-járvány okozta válságot, gazdasági területen is – nyilatkozta Brüsszelben Winkler Gyula EP-képviselő, az unió új soros elnökségének prioritásai kapcsán.

(tovább…) Continue Reading

Megerősítette az RMDSZ EP-jelöltlistáját szombati nagyváradi ülésén az Szövetségi Képviselők Tanácsa

A listán Winkler Gyula európai parlamenti képviselő, és Vincze Loránt, a FUEN elnöke szerepel a befutónak számító két első helyen, őket követi a harmadik helyen Hegedüs Csilla, a szövetség kultúráért felelős ügyvezető alelnöke, negyedik helyen Oltean Csongor, MIÉRT elnök, ötödik helyen pedig Sógor Csaba leköszönő EP-képviselő. A jelöltlista ellen egyedül Sógor Csaba szavazott.

(tovább…) Continue Reading

Minority SafePack- Frízföldön is

A frízföldi kormánytagok is aláírták az európai kisebbségi kezdeményezést kedden, a hollandiai tartományok európai uniós képviseletén megszervezett eseményen, amelyet a Nyelvek európai napja alkalmából tartottak Brüsszelben, ezzel hivatalosan is elindult a hollandiai kisebbségi szervezetek által szervezett aláírásgyűjtő kampány – áll az RMDSZ közleményében. (tovább…)

Continue Reading

“Románia jövője az Európai Unióban van”

Hangsúlyosabb szerepet kell vállalnunk az EU jövőjének megvitatásában ? véli Winkler Gyula. Az RMDSZ európai parlamenti képviselője közleményében rámutat: az Európai Gazdasági Közösség létrehozásának 60. évfordulóján elfogadott Római Nyilatkozat csupán a kezdetet jelenti abban a vitában, amely az Európai Unió jövőjéről szól. (tovább…)

Continue Reading