Megerősítette az RMDSZ EP-jelöltlistáját szombati nagyváradi ülésén az Szövetségi Képviselők Tanácsa

A listán Winkler Gyula európai parlamenti képviselő, és Vincze Loránt, a FUEN elnöke szerepel a befutónak számító két első helyen, őket követi a harmadik helyen Hegedüs Csilla, a szövetség kultúráért felelős ügyvezető alelnöke, negyedik helyen Oltean Csongor, MIÉRT elnök, ötödik helyen pedig Sógor Csaba leköszönő EP-képviselő. A jelöltlista ellen egyedül Sógor Csaba szavazott.

(tovább…) Continue Reading

Minority SafePack- Frízföldön is

A frízföldi kormánytagok is aláírták az európai kisebbségi kezdeményezést kedden, a hollandiai tartományok európai uniós képviseletén megszervezett eseményen, amelyet a Nyelvek európai napja alkalmából tartottak Brüsszelben, ezzel hivatalosan is elindult a hollandiai kisebbségi szervezetek által szervezett aláírásgyűjtő kampány – áll az RMDSZ közleményében. (tovább…)

Continue Reading

„Románia jövője az Európai Unióban van”

Hangsúlyosabb szerepet kell vállalnunk az EU jövőjének megvitatásában ? véli Winkler Gyula. Az RMDSZ európai parlamenti képviselője közleményében rámutat: az Európai Gazdasági Közösség létrehozásának 60. évfordulóján elfogadott Római Nyilatkozat csupán a kezdetet jelenti abban a vitában, amely az Európai Unió jövőjéről szól. (tovább…)

Continue Reading