Újabb öt éves mandátumot nyert Klaus Johannis

A Nemzeti Liberális Párt (PNL) jelöltje, Klaus Johannis a szavazatok 65,88%-át szerezte meg az államfő – választás vasárnapi második fordulójában, míg a Szociáldemokrata Párt (PSD) jelöltje, Viorica Dăncilă a voksok 34,12%-át kapta a szavazókörzetek 99,67%-ában leadott voksok összesítése alapján – tájékoztatott hétfőn a Központi Választási Iroda (BEC) sajtószóvivője, Mircea Preoţescu.

(tovább…) Continue Reading

Megújulásra van szüksége a Szociáldemokrata Pártnak

A Szociáldemokrata Párt katasztrofális eredményt ért el az elnökválasztáson, ezért új kezdetre van szüksége – jelentette ki ma, november 25-én Marcel Ciolacu, a képviselőház elnöke. A párt Buzău megyei szervezetének vezetője úgy ítéli meg, hogy miután az európai parlamenti választáson gyengén szerepelt a párt, és most minden idők legkisebb számú szavazatát kapta, nem elégséges a megyei szintű elemzés, meg kell vizsgálni azt is, hol hibáztak országos szinten. Nem kezdhetik a párt újraépítését olyanokkal, akiknek fogalmuk sincs arról, mivé kellene alakulnia a Szociáldemokrata Pártnak – állapította meg hétfőn az alakulat főtitkára is, Mihai Fifor, leszögezve: ‘új politikai garnitúrára” van szükség.

(tovább…) Continue Reading

Jövőtől csak személyivel lehet feltöltőkártyát vásárolni

Szeptember elsejétől a gyógyszerek referencia-árának 90 százalékos megtérítésében részesülnek azok a nyugdíjasok, akiknek havi járandósága kevesebb mint 1.139 lej – közölte a tegnapi kormányülést követően Nelu Barbu kormányszóvivő. A kabinet tegnap arról is döntött, hogy jövő évtől csak személyazonossági igazolvánnyal lehet mobiltelefonos feltöltőkártyát vásárolni.

(tovább…) Continue Reading