Tűzbiztonságból bukásra állunk

Közzétette tegnap este az Egészségügyi Minisztérium a Katasztrófavédelmi Felügyelőség jelentését, amelyet az ország mintegy félezer kórházának az ellenőrzése során készítettek. Erre azt követően került sor, hogy tavaly novemberben 10 halálos áldozattal járó tűz ütött ki Piatra Neamț-on, a Megyei Sürgősségi Kórház intenzív terápiás részlegén.

(tovább…) Continue Reading

Hasznosnak bizonyult a RO-Alert

Országszerte 72 településen – köztük több székelyföldi térségben – okoztak károkat az intenzív esőzések nyomán keletkezett áradások. Az utóbbi 24 órában több mint száz lakost lakoltattak ki elővigyázatosságból, csaknem ötvenet pedig már menteni kellett a házaikat elöntő víz miatt – közölte hétfőn a katasztrófavédelmi felügyelőség.

(tovább…) Continue Reading

„Nu tremur la cutremur”

Nem remegek a földrengéskor („Nu tremur la cutremur”) címmel indított tájékoztató és felkészítő jellegű kampányt az Országos Katasztrófavédelmi Felügyelőség (IGSU), melynek apropója az 1977-es földrengés 42. évfordulója. Az IGSU Facebook-oldalán hétfőn közzétett animációs filmecskéből kiderül, mit kell tenni egy erőteljesebb földmozgás esetén. „Mindenkinek meg kell tanulnia az alapvető önvédelmi szabályokat és intézkedéseket. Az együttműködő viselkedés minden sürgősségi esetben életmentő lehet” – üzeni a katasztrófavédelem.  

(tovább…) Continue Reading