• INTERVIU cu TOTH Csaba prefect al județului Arad despre prima lună de mandat.
  • Alpinistul orădean VARGA Csaba pleacă astăzi în Nepal pentru a cuceri, fără oxigen suplimentar, Muntele Everest. Alpinistul maghiar al echipei Kalifa Alpin participă la expediţii montane din 2013, perioadă în care a reuşit să cucerească patru din cei 14 optmiari ai lumii, fără să folosească butelii de oxigen. El poate deveni primul maghiar care ar escalada cel mai înalt vârf din lume, de 8 848 m înălţime, în cadrul Expediţiei Ungare Everest „Tisztán” (curat).
  • Parlamentul ungar a început, miercuri, dezbaterea propunerii legislative legate de iniţiativa cetăţenească europeană Minority SafePack. Preşedintele comisiei pentru coeziune naţională din cadrul Parlamentului Ungariei PÁNCZÉL Károly (Fidesz) a declarat, că Ungariei va continua să sprijine comunităţile maghiare de peste graniţele Ungariei, precum şi minorităţile naţionale autohtone care trăiesc în Uniunea Europeană.
  • Dorința de a avea copii a crescut cel mai mult în Ungaria – arată datele Eurostat. Astfel în statele membre ale Uniunii Europene natalitatea scade de trei ani încoace, însă în Ungaria crește: între 2010 și 2019, dorința maghiarilor de a avea copii a crescut cu 24%.
  • SZABÓ Noémi secretar artistic al Teatrul Municipal Miercurea Ciuc despre evenimentele organizate în aer liber cu ocazia Zilei poeziei maghiare, sărbătorită pe 11 aprilie (ziua de naștere a unuia dintre cei mai mari poeți ai literaturii maghiare, JÓZSEF Attila). Această zi a devenit, începând din 1964, Ziua Poeziei Maghiare.
  • După aproape două secole, Poşta Maghiară va scoate din portofoliul său serviciile de telegrame din cauza reducerii cererii pentru acest produs. În urmă cu 30 de ani aproximativ 8 milioane de telegrame erau expediate anual în Ungaria, însă anul trecut numărul acestora a scăzut la 23 000, în 2020.

Bejegyzés navigáció