• Guvernul Ungariei va finanţa 66 proiecte mari de investiţii, în cadrul programului de dezvoltare economică a Ţinutului Secuiesc. Finanţarea are o valoare totală de peste 73 de milioane de euro. Dintre proiectele declarate câştigătoare 31 provin din Harghita, 18 din Covasna şi 17 din judeţul Mureş. Principalul scop al programului de susţinere a marilor investiţii în agricultură este crearea unor unităţi industrial agricole care reuşesc crearea unui sistem integrat şi susţinerea acestor întreprinderi, pe activitatea cărora se poate baza dezvoltarea pe termen lung a sectorului agricol din Ţinutul Secuiesc.
• Urmărim eventimentele organizate în cadrul Festivalului de muzică veche de la Miercurea Ciuc. (7-14 iulie)
• Astăzi începe Festivalul Ceaun la Borsec, un festival multietnic de arte și gusturi culinare, realizat și cu sprijinul Institutul Balassi din București. (12-14 iulie 2019)
• Mâine, 13 iulie, vom difuza un INTERVIU cu scriitorul și scenaristul clujean ZÁGONI Balázs, realizator a mai multor filme documentare și autorul a mai multor cărți, dintre care cartea pentru copii ”Sfera” (A gömb), apărută în 2018, va fi tradusă și în limba română.
• Comemorare: De doi ani, în data de 14. iulie 2016, a murit scriitorul şi publicistul maghiar ESTERHÁZY Péter. (n. 1950, Budapesta)
• O acțiune de valorificare a patrimoniului multietnic din România: Muzeul ASTRA invită la acțiunea ASTRA Multicultural, ediția a 4-a, la Muzeul în aer liber. (12-14 iulie)
• Promovarea culturii folk-rock în rândul tinerilor, prin muzică, poezie, teatru și concerte: Sibiu Guitar Meeting 2019, cu tematica specială „Revoluții”, cu prilejul împliniri a 30 de ani de la Revoluția din 19189. Evernimentele au loc zilnic de la ora 12. (Piața Huet, 12-14 iulie)
• Teatrul Independent Osonó şi Şcoala Populară de Arte şi Meserii din Sf. Gheorghe organizează în perioada 15-19 iulie cea de-a cincea ediţie a Taberei interetnice de teatru, cu scopul de a crea un spaţiu de întâlnire şi de cunoaştere pentru tinerii români şi maghiari. La tabără pot participa tineri pasionaţi de teatru care au împlinit vârsta de 14 ani. Atelierele vor fi conduse de FAZAKAS Misi, managerul şi regizorul Teatrului Osonó şi de Iustinian Turcu, actor la Teatrul Naţional ‘Radu Stanca’ din Sibiu.

Bejegyzés navigáció