A demokrata elkötelezettségű hollywoodi sztár a New York Timesban közölt nyílt levélben annak a meggyőződésének ad hangot, hogy a liberális párt biztosan elveszíti a novemberi elnökválasztást, ha a regnáló elnököt indítja Donald Trump  ellen. „Ez az életkorról szól… Nincs, ami visszafordítható lenne” – írja Clooney utalva az elnök szellemi leépülésére.

Felidézte, hogy pár hete személyesen is találkozott egy adománygyűjtésen a demokrata politikussal, aki – szavai szerint – „nem a 2010-es Joe Biden volt”, „még csak nem is a 2020-as”, hanem „ugyanaz az ember, akit mindannyian láttunk az elnökjelölti vitán”.

Hozzátette: a Demokrata Párt legfelsőbb köreiben mindenki úgy véli, hogy „ezzel az elnökkel nem fogunk nyerni novemberben”, épp csak nem mondják el nyilvánosan, „pedig a legjobbat azzal tennék a pártnak is”.

Az állásfoglalás jelentős csapást jelenthet a Fehér Háznak, amely igyekszik meggyőzni a közvéleményt, hogy Biden mindössze rossz passzban volt a pontosan két hete tartott jelöltvitán, és az ott nyújtott katasztrofális teljesítménye nem a szellemi leépülés jele.

A kármentési kísérletek eddig nem voltak túl meggyőzőek. Egy interjúban az elnök az első fekete alelnökként utalt önmagára, egy másikban pedig fogadkozott, hogy ismét legyőzi Donald Trumpot „2020-ban”.