Idén júniusban 61,7 százalékkal több új személyautót helyeztek forgalomba Romániában, mint a tavalyi hatodik hónapban. 27,4 százalékos növekedést jegyeztek a környezetkímélő autók esetében is, viszont 46 százalékkal visszaesett az elektromos autók eladása.

A Gépkocsigyártók és Importőrök Egyesülete közleménye szerint 71,2 százalékkal nőtt a forgalomba helyezett benzines autók száma az idei hatodik hónapban 2023 azonos időszakához képest, a piaci részesedésük 66,9 százalékos volt. Dízelüzemű gépkocsikból 88,4 százalékkal többet helyeztek forgalomba, a piaci részesedésük 12,7 százalékot tesz ki. A villanyautók piaci részesedése 4 százalékot tett ki idén júniusban, míg egy évvel korábban még 12 százalékon állt. A plug-in hibridek piaci részesedése a tavalyi 3,9 százalékról 2,8 százalékra csökkent idén júniusban.

A 100 százalékban elektromos modellek közül a Dacia Spring volt a legkelendőbb idén júniusban, 242 darabot értékesítettek belőle. A legnépszerűbb plug-in hibridek értékesítési listáját a Toyota RAV4 vezeti.