Pánik tört ki egy vallási összejövetelen tegnap az észak-indiai Uttar Prades államban, és a tülekedésben egybehangzó sajtójelentések szerint legkevesebb 116-an életüket vesztették, a sérültek száma pedig mintegy 150. Az eset Sikandra Rao településen történt, az áldozatok között sok a nő és a gyerek, sokan súlyosan megsérültek – közölték a helyi hatóságok.

A pánik helyi beszámolók szerint akkor tört ki, amikor a Síva isten tiszteletére rendezett szertartásról távozni készült a tömeg. Az emberek egymást taposva igyekeztek elhagyni a helyszínt egy csatorna fölé épített úton, de rengetegen elestek, és a mélybe zuhantak. A vallási eseményen az első jelentések szerint ötvenezer ember gyűlt össze, de csak negyven rendőr vigyázott a biztonságra. Az indiai hírügynökség rendőrségi információkra hivatkozva azt írta, hogy a tömegbalesetben a túlzsúfoltság fontos szerepet játszott.

A szóban forgó állam főminisztere nyomozást rendelt el a baleset pontos okának felderítésére. Indiában gyakoriak a halálos kimenetelű tülekedések a hindu ünnepeken.