Az ország számos térségében fákat döntött ki, utakat és alagsorokat árasztott el, közlekedési fennakadásokat okozott tegnap este és ma hajnalban végigvonuló vihar. A katasztrófavédelmet a fővárosban és az ország 20 megyéjében riasztották a vihar okozta különböző károk helyreállításához. Házak, pincék, alagsorok, udvarok és elárasztott útkereszteződések százaiból szivattyúzták ki a vizet. 191 kidöntött fát, 30 leszakított építményemelet takarítottak el a közutakról. Öt esetben a víz fogságába esett autók utasainak kimentéséhez riasztották a tűzoltókat.

Bukarestben és a fővárost körülvevő Ilfov megyében mintegy 60 fa és lámpaoszlop dőlt az utakra, 71 autó megrongálódott. Az
utcákon helyenként térdig ért a víz. Kolozsvár központjában is folyóvá váltak az utcák a tegnap esti felhőszakadás nyomán, két utcában földcsuszamlást okozott a heves esőzés. A csuszamlások nem veszélyeztetik a lakóházakat és ma délelőtt elkezdődnek a helyreállítási munkálatok. A Gorj megyei Zsilvásárhelyen (Targu Jiu) több autót megrongálva egy fémtetőt szakított le az óránként 90 kilométeres sebességű szél. Szörényváron (Turnu Severin) egyes utcákban alma méretű jégeső esett, amely átszakította több autó tetejét és szélvédőjét. A vihar miatt több, Bukarestbe tartó repülőgépet átirányítottak. Három utaskísérő megsérült, amikor egy diszkont légitársaság Bukarest-Hamburg járata Craiova térségében légörvénybe került, ezért a gép visszatért Bukarestbe, ahol ellátták a könnyebb fej- és lábsérüléseket szenvedett légikísérőket.

A meteorológiai szolgálat ma újabb, óránként 55-70 kilométeres sebességű széllökésékre és négyzetméterenként akár 50 liter mennyiségű csapadékra figyelmeztető elsőfokú, sárga jelzésű riasztást adott ki az ország dél-keleti téréségre és a Keleti-Kárpátokra.