Ismét megjelenhet nyilvános programjain a brit uralkodó, akit az év eleje óta daganatos megbetegedéssel kezelnek. A Buckingham-palota tegnapi tájékoztatása szerint a 75 éves Károly király a jövő héttől visszatérhet hivatalos közéleti feladatainak ellátásához, miután orvosai nagyon biztatónak tartják a kezelés során eddig elért eredményeket, és pozitívan ítélik meg a király további gyógyulási kilátásait. Károly király első nyilvános programjaként jövő kedden egy onkológiai központot keres fel, a következő hetekben pedig számos egyéb hivatalos eseményen vesz részt.

A Buckingham-palota bejelentése szerint a király és felesége, Kamilla júniusban fogadja Londonban a japán császárt és hitvesét, akik állami látogatásra érkeznek a brit fővárosba. A királynál januári prosztataműtétje során diagnosztizáltak rákot, nem sokkal később pedig kiderült, hogy menyét, Katalin hercegnét, Vilmos trónörökös feleségét is daganatos megbetegedéssel kezelik.

A 42 éves hercegnő karácsony óta nem vett részt nyilvános programokon. Az ő betegségének pontos mibenlétéről sem hangzott el részletesebb hivatalos beszámoló, és az udvar egyelőre arról sem ad tájékoztatást, hogy Katalin mikor térhet vissza közéleti tevékenységéhez.