Cătălin Cîrstoiu péntek este rendkívüli sajtótájékoztatón válaszolt az állítólagos összeférhetetlenségével kapcsolatos vádakra.

Azt mondta, a saját szemszögéből nem számít összeférhetetlenségnek az, hogy miközben a Bukaresti Egyetemi Kórházat vezette igazgatóként, az egyetem dékán volt, illetve magánkórházakban is rendelt. Hangsúlyozta, hogy ebben a kérdésben nem a sajtó, hanem kizárólag a feddhetetlenségi ügynökség hivatott dönteni. Cîrstoiu amúgy úgy ítélte meg, a sajtó érdemtelenül agresszívan bánik vele, mióta bejelentette indulását a választáson.

Többször is aláhúzta, hogy mindössze orvosi küldetésének, illetve a „betegei” kérésére „segített” kollégáinak az Anemona magánklinikán. Nem adott ugyanakkor megnyugtató választ azokra a vádakra, hogy az állami kórházból a neki alárendelt rezidens orvosok rendszeresen küldtek át pácienseket a magánklinikájára.

A Nemzeti Liberális Párt (PNL) és a Szociáldemokrata Párt (PSD) vezetői várhatóan hétfőn tartanak tisztázó megbeszélést a két párt bukaresti főpolgármester-jelöltjével.

Marcel Ciolacu szociáldemokrata pártelnök, kormányfő szerdán kilátásba helyezte Cătălin Cîrstoiu visszaléptetését, ha a bukaresti egyetemi kórház vezetője nem tisztázza az ellene felmerült vádakat.

Emanuel Ungureanu, a Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) képviselője hétfőn feljelentette a korrupcióellenes ügyészségen (DNA) a Bukaresti Egyetemi Kórház menedzserét hivatali visszaélésért és csalásért. Az ellenzéki politikus az Országos Feddhetetlenségi Ügynökségnél (ANI) is bepanaszolta a kormánypártok közös főpolgármester-jelöltjét.