Az iráni honvédelem ma kora reggel légvédelmi ütegeket lőtt ki, miután jelentések szerint robbanások történtek Iszfahán városának egyik légibázisa közelében – jelentette az állami IRNA hírügynökség.

Amerikai kormánytisztviselők megerősítették, Izrael figyelmeztette Washingtont csütörtökön, hogy katonai műveletet terveznek végrehajtani Irán ellen a következő 24-48 órában, de pontos részleteket nem közöltek. A CNN szerint Izrael biztosította szövetségesét arról, hogy az iráni nukleáris létesítményeket nem veszik célba.

Cáfolta az izraeli rakétatámadás hírét az iráni Nemzeti Kibertér Központjának szóvivője. Hosszein Dalirian az X-en azt írta: Nem történt a határokon kívülről érkező légitámadás  Iszfahán vagy az ország más részei ellen. A szóvivő állítása szerint Izrael „csak egy sikertelen és megalázó kísérletet tett, hogy drónokat reptessen be, és ezeket le is lőtték.

Irán nem tervez azonnali megtorlást Izrael ellen – erről egy neve elhallgatását kérő iráni tisztségviselő nyilatkozott a Reutersnek. Azt mondta, egyelőre nem erősítették meg, hogy a támadás külső forrásból érkezett, hangsúlyozta, az eddigi információk inkább beszivárgásra, és nem támadásra utalnak.