Adásunkban Tapasztó Ernővel, az Aradi Kamaraszínház alapító-igazgatójával, majd Egyed Emese irodalomtörténésszel, az Erdélyi Múzeum-Egyesület Bölcsészet-, Nyelv- és Történettudományi Szakosztálya elnökével hallhatnak beszélgetést.

A színházi világnapon, március 27-én kezdődött az Aradi Kamaraszínház 2024-es évada. Tíz nagysznípadi és több stúdióelőadást kínál a társulat, amely megtartotta kettős jellegét: befogadó színházként és önálló produkciókat gyártó társulatként működik. A 2007-ben alapított kamaraszínház az aradi magyar színjátszás második világháború utáni megszűntetésével keletkezett több évtizedes űrt tölti be, a létrehozása óta eltelt időszakban a magyar, a román és a nemzetközi színművészet több szakmai elismerését vívta ki. Az érdeklődést jellemzi, hogy a 2024-es bérletek napok alatt elfogytak, sőt egyes előadásokra már jegyek sem kaphatók.

Két munkát jutalmazott Év Könyve kitüntető címmel az Erdélyi Múzeum-Egyesület elnöksége az EME Kiadó tavaly megjelent kiadványai közül. A díjazott munkák: Varga P. Ildikó: A kultúraszervező Vikár Béla és Egyed Emese: Francia iskola című tanulmánykötete.