Kovács András Ferenc Kossuth-díjas költőre emlékeznek több erdélyi városban holnap, a magyar költészet napján.

Kolozsváron, a Babeș-Bolyai Tudományegyetem Bölcsészkarán Földöntúli lombok címmel tartanak emlékestet 18 órától. A 64 éves korában elhunyt erdélyi magyar költő életművéről Balázs Imre József kolozsvári és Boka László budapesti irodalomtörténész beszélget.

Nagyváradon a hagyományos költészet napi Verssétán emlékeznek Kovács András Ferencre. A menet 16 óra 30 perctől indul a Szigligeti Színháztól, ennek keretében a színház színművészei több fontos belvárosi helyszínen szavalják el a költő egy-egy versét. A menetben a Lilliput Társulat által működtetett Szigligeti Tanoda fiataljai is részt vesznek.

Sepsiszentgyörgyön csütörtökön 19 órától a Transzylvanian Bú Boys zenekar Jack Cole dalaiból című lírai koncertjét hallhatja a közönség a Tamási Áron Színház kamaratermében.

Marosvásárhelyen a magyar költészet napján jelentik be, ki veheti át 2024-ben a Kovács András Ferenc Költészeti Díjat, amelyet idén alapított a Látó szépirodalmi folyóirat és a marosvásárhelyi Aranka György Alapítvány. A díjátadót április 13-án tartják.