A brit trónörökös, Vilmos herceg felesége péntek este nyilvánosságra hozott videóüzenete véget vetett a hetek óta tartó spekulációknak, amelyek a közélettől való tartós távolmaradása miatt kaptak lábra.

Elmondta, hogy rendkívül nehéz időszakon ment keresztül, sokként érte a hír. Próbál viszont optimista maradni, jól érzi magát és napról napra erősebb.

A BBC beszámolójában azt írta, a Kensington-palota nem árulta el, hogy milyen típusú daganatról van szó, de korai stádiumban van, és bizakodnak a Kate Middleton teljes felépülésében.

Videóüzenetében a hercegné felidézte, hogy januárban volt egy hasi műtéte Londonban, de az orvosok akkor még nem tudták, hogy rákos. „Az operáció utáni tesztek viszont daganatot találtak a szervezetemben. Az orvosok azt tanácsolták, hogy vessem magám alá egy megelőző kemoterápiás kezelésnek. Ennek most az elején tartok” – fogalmazott. Ezt amúgy február végén kezdték, de ennél részletesebb tájékoztatást nem fognak nyilvánosságra hozni. A 42 éves Kate hercegnő nem vesz majd részt nyilvános eseményeken a kezelése idején. A BBC emlékeztet: nemrég III. Károly királynál is rákot diagnosztizáltak.