Tegnap jóváhagyta a Szociáldemokrata Párt Országos Politikai Tanácsa a Nemzeti Liberális Párttal közös európai parlamenti lista szociáldemokrata jelöltjeinek névsorát – jelentette be Marcel Ciolacu kormányfő, a Szociáldemokrata Párt elnöke.

A testület döntése értelmében a Szociáldemokrata Párt részéről Mihai Tudose, Gabriela Firea, Claudiu Manda, Victor Negrescu, Vasile Dîncu, Gheorghe Cârciu, Dragoş Benea, Dan Nica, Ştefan Moşoiu, Roxana Mînzatu, Andi Cristea kerül fel a közös EP-listára.

A Nemzeti Liberális Párt Országos Politikai Bürója is tegnap hagyta jóvá a Szociáldemokrata Párttal közös európai parlamenti lista liberális jelöltjeinek névsorát. A Nemzeti Liberális Párt részéről Rareş Bogdan, Dan Motreanu, Adina Vălean, Daniel Buda, Siegfried Mureşan, Mircea Hava, Gheorghe Falcă, Virgil Popescu, Alexandru Muraru és Mara Mareş kerül fel a közös EP-listára. Korábban a koalíció közös jelöltjének tartott Ramona Chiriac tegnap megerősítette, hogy ‘személyes okok miatt’ nem indul az európai parlamenti választásokon.