A Román Színházi Szövetség (UNITER) közzétette, hogy kiket jelöl az idén UNITER-díjra, a román színházi szakma legelismertebb kitüntetésére.

A díjakat május 27-én a Bukaresti Nemzeti Színházban adják át. Az elismerésre javasoltak között több erdélyi magyar színész, rendező és előadás is található. Debütdíjra javasolták Ricz Ármin rendezőt a marosvásárhelyi Tompa Miklós Társulat Tavasz ébredése című előadásának színpadra állításáért. Legjobb mellékszereplő kategóriában Bács Miklóst jelölték UNITER-díjra a Kolozsvári Állami Magyar Színház Rokonok című előadásában nyújtott teljesítményéért. A legjobb női főszereplő kategóriában B. Fülöp Erzsébetet jelölték a Tompa Miklós Társulatnak az Igazság gyertyái című produkciójában nyújtott alakításáért.

A legjobb rendezés kategóriában többek között Horváth Hunort, Kovács Iriszt és Botond Nagyot jelölték díjra. A legjobb előadásért járó díjra a temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színház 1978 című produkcióját is felterjesztették, míg az először bemutatott legjobb hazai dráma kategóriában Székely Csaba az Igazság gyertyái című drámáját javasolták UNITER-díjra.