Több mint háromórás tárgyalást követően megállapodás született Florin Barbu mezőgazdasági miniszter és a tüntető mezőgazdasági termelők képviselői között.


A kormány a gazdák 13 követelését fogadta el. Ezek közé tartozik az uniós területalapú támogatások kifizetése sürgősségi eljárással, február 29-ig és az ukrán gabonaimport miatt veszteségeket szenvedett gazdák kártalanítása.
A követelési listán szerepel az a javaslat is, hogy a kormány január végéig tisztázza, milyen feltételek mellett mentesülnek a gazdák a parlagoltatásra és a vetésforgóra vonatkozó uniós előírások alól.
A kormány elfogadta, hogy felülvizsgálja a közlekedésrendészeti szabályozást, és egyenértékűsíti a B és a TR kategóriájú, illetve a B1 és a TR1 kategóriájú jogosítványokat. A megállapodás szerint a munkagépek forgalomba helyezéséhez elegendő a bejegyzésük az önkormányzatoknál, nem kötelező törzskönyv kiváltása. A megegyezés szerint a kormány következő ülésén jóvá is hagyja a jogszabály-módosítást. Ugyancsak a következő kormányülést szabták meg határidőként annak a sürgősségi rendeletnek az elfogadására, amely lehetővé tenné a banki hiteltörlesztés elhalasztását az aszálykárokat szenvedett gazdák számára.
Hétfő reggel a Szövetség a Mezőgazdaságért és az Együttműködésért országos tiltakozásokat helyezett kilátásba, ha a mezőgazdasági minisztérium nem teljesíti követeléseiket.