Ukrajna léte forog kockán – jelentette ki Dmitro Kuleba az ABC Newsnak adott interjújában.

Az ukrán külügyminiszter arra buzdította az amerikai törvényhozást, hogy állapodjanak meg Ukrajna további támogatásáról, mert rohamosan fogy az idő, majd azt ígérte, hogy országa akkor is tovább harcol, ha teljesen kifogynak a fegyverekből.
Szerinte Kijev bukása esetén más országok is felbátorodhatnak, hogy újabb háborúkat indítsanak.

Közben az ukrán katonai hírszerzés közölte, hogy Oroszország információk szerint teljesen átállt a hadigazdaságra, ennek köszönhetően pedig évente képes gyártani 2 millió tüzérségi lövedéket, valamint havonta több mint 115 „stratégiai” – közepes és nagy hatótávolságú – rakétát és 330-350 iráni típusú támadódrónt. Ehhez még hozzájön az Észak-Korea által tavaly szállított körülbelül egymillió tüzérségi lövedék.

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök kedden délután tart beszédet a davosi Világgazdasági Fórumon, de már reggeltől részt vett különféle találkozókon és megbeszéléseken, a Guardian szerint hatalmas a sajtófelhajtás a politikus körül. Zelenszkij délelőtt találkozott üzleti vezetőkkel az „CEO’s for Ukraine” néven futó rendezvényen, ahol Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke mellett ült, aki szintén kedden szólal fel a Fórumon.