Az izraeli látogatáson tartózkodó Elon Musk amerikai üzletember beleegyezett abba, hogy csak izraeli hatósági jóváhagyással teheti elérhetővé Starlink nevű mobiltávközlési szolgáltatását az országban, beleértve a Gázai övezetet – jelentette be hétfőn Slómó Karhi izraeli hírközlési miniszter.


Elon Musk az izraeli miniszterelnökkel együtt ellátogatott Kfar Aza kibucba, annak a négyéves Abigail Edannak az otthonába, akit a terroristák magukkal hurcoltak a Gázai övezetbe, miután mindkét szülőjét meggyilkolták.
Elon Musk izraeli programjai között szerepelt még, hogy fogadja őt Jichák Hercog államfő, és megnézi azt a 45 perces filmet, amelyet az izraeli hadsereg szóvivői állítottak össze a terrortámadásról készült felvételekből.
A látogatás előzménye, hogy pár napja a techmilliárdos saját platformján antiszemita botrányba keveredett, ugyanis egyetértését fejezte ki az X-en megjelent bejegyzéssel, amely azt állította, hogy a zsidók gyűlöletet szítanak a fehér emberek ellen. Musk azt írta kommentben a poszt alá, hogy az „a tényleges igazság”. A bejegyzés az úgynevezett „nagy lakosságcserére” utalt, amelynek lényege, hogy a zsidók és a baloldaliak a fehér lakosság etnikai és kulturális felváltását más etnikumú bevándorlókkal tervezi, ez pedig a „fehérek népirtásához” vezet.


Az ominózus komment az X-en