A közszolgálati rádió 95 éves megszakítás nélküli működése során jelen volt Románia minden fontos történelmi eseményén és beszámolt azokról, ugyanakkor csaknem 80 éve a bukaresti és a területi stúdiói révén jelentős szerepet biztosít a nemzeti kisebbségek nyelvén történő adásoknak – emelte ki a Román Rádiótársaság születésnapjára küldött üzenetében Kelemen Hunor RMDSZ-elnök.

A közszolgálati rádió szerepe nagyon fontos az álhírek, a félretájékoztatás korában: most, amikor Románia határainál fegyveres konfliktus folyik, a háború mellett egy új jelenség, információs háború is zajlik. Éppen ezért a minőségi és megbízható tájékoztatás nagyobb jelentőséggel bír napjainkban. A közszolgálati rádiónak, amely mindig a hallgatók szolgálatában áll, ennyi év alatt sikerült megbízható információforrássá válnia.

Az intézmény sikere és hírneve elsősorban a szakma iránt és a minőségi újságírásnak elkötelezett munkatársainak köszönhető – emelte ki a Román Rádió születésnapjára küldött üzentében Kelemen Hunor RMDSZ-elnök, aki azt kívánta a közrádió alkalmazottainak, hogy folytassák alapvető küldetésüket, a hallgatók korrekt tájékoztatását.