Decembertől minden tevékenységét áthelyezi a bákói légikikötőbe a Dan Air a brassói repülőtér működési ideje meghosszabbításának elhalasztása miatt – derül ki a légitársaság közleményéből. A tájékoztatás szerint a Brassó-Vidombák Nemzetközi Repülőtérről induló és érkező jártok leállítása ideglenes.

Állításuk szerint azt követően döntöttek a jártok leállításáról, hogy a repülőtér október 30-án bejelentette, hogy a működési idejét csak 2024. január 15-től növelik meg 12 óráról 16 órára. A Dan Air nehezményezi, hogy a brassói repülőtér üzemeltetői csak szeptember 27-én kérelmezték a légiforgalom-irányító szolgálattól (ROMATSA) a nyitvatartás meghosszabbítását, de akkor sem küldték el az ehhez szükséges összes dokumentumot, noha ők már szeptember elsején ismertették velük a terveiket. A korlátozott működési idő, a téli járatok üzemeltetéséhez szükséges repülőtéri felszerelések hiánya és a legitársaságoknak kínált létesítmények hiánya miatt áthelyezik járataikat a bákói George Enescu Nemzetközi Repülőtérre, amely a nap 24 órájában üzemel – mutatott rá a légitársaság. Már csak a Wizz Air légitársaság maradt, amely a Brassó-Vidombák Nemzetközi Repülőtérről közlekedik.

November 13-tól a brassói repülőtérről tervezett téli program menetrend szerint fog üzemelni, csak Bákóból szállnak fel és le a gépek. December 11-től a műveletek teljes egészében Bákóba költöznek.

Azoknak az utasoknak, akik már jegyet váltottak, és továbbra is szeretnék felhasználni azokat, ingyenes transzfert biztosítanak Bákó és Brassó között.

A Dan Air jelenleg Brüsszelbe, Münchenbe, Nürnbergbe, Stuttgartba, Barcelonába, Madridba, Londonba és Valenciába üzemel járatokat, ezek fognak átkerülni Bákóba.

A Wizz Air légitársaság Londonba és Dortmundba indít járatokat Brassóból, hetente összesen ötöt.