A Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) Maros megyei szervezete nacionalista hangulatkeltésnek tartja a román pártok összefogására vonatkozó liberális felhívást, és határozottan elutasítja, hogy ilyen hangulatban teljen a jövő évi választási időszak.
A Szövetség úgy véli, a Nemzeti Liberális Párt (PNL) Maros megyei elnökének, Ciprian Dobrénak a bejelentése „elhamarkodott kampányindítóként” értelmezhető, „amivel pusztán az a céljuk, hogy meghatározzák az előttünk álló időszak nacionalista hangulatát”.
A Maros megyei prefektusi tisztséget is betöltő politikus kedden bejelentette: pártja felkéri az összes politikai és civil szervezetet, valamint a tudományos szféra képviselőit, állítsanak közös polgármesterjelöltet a várost jelenleg vezető RMDSZ-es Soós Zoltán ellenében.
„Miközben a PNL országos szóvivője ultranacionalista veszélyre figyelmezteti az állampolgárokat az AUR szélsőségesen nacionalista párt kapcsán, ugyanazon párt Maros megyei elnöke arról beszél, hogy szélsőségesekkel is szövetkeznének a jövő évi választásokon csak azért, hogy átvegyék Marosvásárhely irányítását” – írta az RMDSZ arra utalva, hogy Dobre az AUR-ral is kész tárgyalni a közös polgármesterjelöltről.