Ma kezdődik Bukarestben a Magyar Színházak Fesztiválja, a Bukfeszt, amelyet második alkalommal szervez meg a Magyar Színházi Szövetség (MASZIN).

A seregszemlén a MASZIN öt tagszínháza mutat be összesen hét előadást. A fesztiválnak az Odeon Színház ad otthont, így a Calea Victoriei-on lévő patinás teátrum stúdió- és nagytermébe várják a közönséget. Szerdán délután 6 órától a székelyudvarhelyi Tomcsa Sándor Színház viszi színre Zakariás Zalán rendezésében az Exit című produkciót, amely Matei Vișniec kortárs drámája alapján készült. Este 8 órától a Temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színház a Caravaggiot mutatja be Visky Andrej rendezésében.

Csütörtökön este 7 órától szintén a Tomcsa Sándor Színház mutatja be a Hat szereplő szerzőt keres című produkciót, amelyet Anca Bradu állított színpadra.

Pénteken a nagyváradi Szigligeti Színház két előadása szerepel műsoron. Este 6 órától Györfi Csaba rendezésében a Le Schmürz című táncszínházi produkciót viszik színre, majd este 8 órától a Magyarosaurus Dacust láthatja a közönség Gianina Cărbunariu rendezésében.

A fesztivál utolsó két napján a zenés színház kerül előtérbe: szombaton este 7 órától a Csíki Játékszín a Hegedűs a háztetőn című népszerű darabot viszi színre, amelyet Ervin Șimșensohn rendező jegyez. A fesztivál utolsó napján, hétfőn a közönség Andrei Șerban rendezésében a My fair ladyt tekintheti meg. Borbély Tamásnak Balázs Attila, a temesvári színház igazgatója és a MASZIN elnöke nyilatkozott a 2. Bukfesztről.

2023.
Bukaresti Rádió/SRR