Bukarestben és további 19 megye 35 településén okozott károkat a vihar. Erdélyben Fehér, Bihar, Beszterce-Naszód, Kovászna, Hargita, Hunyad, Maros és Szatmár megyében volt szükség a tűzoltók bevetésére a viharkárok elhárítására. Az országos katasztrófavédelmi felügyelőség összesítése szerint országszerte 22 elárasztott házból, 35 udvarból, kilenc pincéből, egy gangból, öt utcából szivattyúzták ki a vizet, 18 épület tetejéről távolították el a meglazult építőelemeket, és 51 kidőlt fát mozdítottak el, nyolc autó megrongálódott.

A helyzet változó, a katasztrófavédelmi felügyelőség alkalmazottai továbbra is figyelemmel követik az eseményeket, hogy szükség esetén azonnal be tudjanak avatkozni.

Bukarestben elárasztotta a víz a Bagdasar Arseni kórház kiskorúaknak fenntartott sürgősségi részlegét és elkülönítőjét. Az egészségügyi intézmény képviselői arról tájékoztattak, tegnap este 9 óra után vették észre, hogy folyik a víz a mennyezetből. A páciensek és a személyzet biztonsága érdekében kikapcsolták az áramot az érintett részlegeken. Hat beteget átszállítottak a fővárosi Sfântul Ioan kórházba, a sürgősségi esetek többségét pedig más egészségügyi intézményekhez irányították – áll a kórház közleményében.