Nyolc déli megyére és Bukarestre narancssárga, több régióra sárga riasztást adott ki mára az Országos Meteorológiai Szolgálat a hőség miatt. Erdélyben, Máramarosban és a Körösök vidékén zivatarok is várhatók.

Elsőfokú, azaz sárga hőségriasztás a Bánságra, Körösvidékre, Dél-Erdélybre, Olténiára, Munténiára, Dobrudzsára és Moldva déli részére évényes. Ezeken a területeken fokozódik a kellemetlen hőérzet, a hőmérséklet-páratartalom mutató meghaladja a kritikus 80 egységet, a nappali hőmérséklet csúcsértéke 33 és 37 fok között váltakozik, éjszaka 17-23 fokig hűl le a levegő.

Másodfokú (narancssárga) kánikulariasztás Bukarestre, Ilfovra és 7 déli, Duna-menti megyére érvényes. Itt a nappali maximumok elérik a 39 Celsius-fokot. Az ország nyugati, délnyugati és déli megyéiben holnap is kitart a hőség, 33-36 fok közötti maximumok várhatók.

Ugyanakkor Máramarosban, Moldvában, valamint Erdély és Körösvidék jelentős részén zivatarok is előfordulhatnak a mai nap folyamán. Ezeken a területeken csütörtök hajnali 3 óráig a fokozott légköri instabilitás miatt villámlással kísért záporokra, az 55-70 kilométeres óránkénti sebességet elérő széllökésekre, helyenként jégesőre is számítani lehet. A lehulló csapadék mennyisége meghaladhatja a 20-25 litert, helyenként a 30-40 litert négyzetméterenként.