Szingapúrban két héten belül ma a harmadik elítéltet akasztották fel kábítószer kereskedelemben való részvétel miatt, annak ellenére, hogy jogvédők korábban felszólították a városállamot a kábítószerrel kapcsolatos bűncselekményekért járó halálbüntetés megszüntetésére.

A Központi Kábítószerügyi Hivatal (CNB) közölte, hogy a 39 éves Muhammad Saleh Abdul Latifot a szingapúri Changi börtönben, a törvény által biztosított tisztességes eljárást követően végezték ki. A férfit 54 gramm heroin csempészése miatt találták bűnösnek, amely a hivatal közleménye szerint ” körülbelül 640 heroinfüggő egy heti adagját biztosítaná”. A szingapúri törvények szerint kannabisz kereskedelméért 500 grammnyi mennyiség eladása felett halálbüntetés is kiszabható.

Az ENSZ, emberi jogi csoportok és nemzetközi aktivisták már többször tiltakoztak a kivégzések ellen, és a halálbüntetés eltörlését sürgették. A szingapúri hatóságok azonban kitartanak amellett, hogy a halálbüntetés szükséges ahhoz, hogy megállítsák a kábítószer kereskedelmét és fogyasztását.