Az új kormány első, csütörtök este tartott ülésén Marcel Ciolacu a ‘legsürgősebb intézkedésnek’ bizonyos alapélelmiszerek árrésének csökkentését nevezte.

Hozzátette: fontosnak tartja, hogy az infláció mielőbb egy számjegyűre csökkenjen, de azt is, hogy minél több hazai termék kerüljön az üzletekbe. Ciolacu beszámolt a kormány további terveiről is. Ezek között említette az élelmiszer-feldolgozási ágazat és az építőanyag-ipar támogatási rendszerének kidolgozását, illetve a zöld energia bevezetését a mezőgazdasági vállalatoknál.

Marcel Ciolacu miniszterelnök arra hívta fel a figyelmet a csütörtöki kormányülés végén, hogy az állami közigazgatásban teljesítményeket kell felmutatni, és hogy a román állam többé nem tud csak azért fizetni, hogy a közalkalmazottak megjelenjenek a munkahelyükön. Hozzátette, kormányának teljesítenie kell az országos helyreállítási tervben foglalt vállalásokat, végre kell hajtania a beígért reformokat, és olyan gazdasági intézkedéseket kell bevezetnie, amelyek munkahelyeket teremtenek és emelik a lakosság életszínvonalát.