Jövő szerdáig lehet még pályázni a Szülőföldön magyarul program keretében nyújtott oktatási-nevelési, illetve hallgatói támogatásra. A támogatási kérelmet legkésőbb május 24-én lehet postázni.

A támogatás összege 22 400 forintról 100 ezer forintra emelkedett.

Az igényléshez megfelelően ki kell tölteni a kérelmezési adatlapot, amelyhez csatolni kell a gyermek születési anyakönyvi kivonatának (keresztlevél) vagy személyazonosító okiratának fénymásolatát; a szülő vagy törvényes képviselő érvényes személyazonosító okiratának fénymásolatát; a gyermekek iskolalátogatási vagy óvodalátogatási igazolásának eredeti példányát. Ebből derül ki, hogy a diák magyarul tanul, ami a támogatás feltétele. A tanító vagy az osztályfőnök aláírásával hitelesített igazolásnak tartalmaznia kell továbbá a folyó tanév első három moduljában felhalmozott igazolatlan órák számát.

Az egyetemi hallgatóknak a kérelmezési adatlap mellé csatolniuk kell a személyi igazolványuk fénymásolatát, valamint a hallgató jogviszonyát igazoló okirat eredeti példányát.

Iratpótlásra egyszer van lehetőség, az írásbeli értesítő kézhezvételétől számított 15 napon belül.

További részletekért az érdekeltek felkereshetik a www.szulofoldonmagyarul.ro weboldalt, ahonnan letölthetők a kitöltendő űrlapok is.