A Honvédelmi Minisztérium tegnap közleményben jelentette be, hogy széles körű toborzásba kezdenek a hadsereg állományának kibővítésére.

A következő időszakban 4159 hivatásos katonát, illetve tisztet alkalmaznak. Az érdeklődők május 2-a és június 16-a között jelentkezhetnek a lakókörzetükhöz tartozó katonai központnál. A feliratkozás május 2.–június 16. között zajlik, a pszichológiai és mozgásszervi alkalmasság felmérése és az interjú május 22.–június 23. között, az orvosi vizsgálatok időszaka június 6–30.; az iratcsomók iktatásának határideje pedig július 21.

A hivatásos katonák alkotják Romániában katonai személyzet legnagyobb létszámú csoportját. A katonaság kötelékébe jelentkezők számára biztosítják kollektív kiképzést, a felszerelést, valamint a kiképzési infrastruktúra technikájának és fegyverzetének üzemeltetését és karbantartását. A közlemény hangsúlyozza, hogy a hivatásos katonák feladata az állam integritásának és szuverenitásának megőrzése illetve az ország polgárainak védelme.

military commando helicopters landing on asphalt ground
Photo by Somchai Kongkamsri on Pexels.com