Egy román család is odaveszhetett, amikor illegálisan próbált átkelni Kanadából az Egyesült Államokba. A BBC News szombati híradása szerint a hatóságok csütörtökön bukkantak hat holttestre, majd pénteken további két tetemre a határ melletti mocsaras régióban, Montrealtól mintegy 120 kilométerre nyugatra.

A kanadai rendőrség közleménye szerint a halottak egy Romániából és egy Indiából származó családhoz tartoznak. Közülük kettő gyermek, az egyik még nem volt hároméves. Mindkettő kanadai állampolgár volt. A rendőrség illetékese szerint a térségben, ahol a holttesteket találták, szerda éjszaka rosszak voltak az időjárási viszonyok.

A kanadai hatóságok egy 30 éves helybéli férfit kerestek, aki csónakjával tűnt el a környéken, így akadtak rá a holttestekre. A keresett Casey Oakest nem találták meg.

Justin Trudeau kanadai miniszterelnök közleményében „szívszorító helyzetként” írta le a történteket, és közölte, hogy kormánya mindent megtesz azért, hogy minimálisra csökkentse az eset megismétlődésének esélyét.