Bár káosz nem volt, kedd délelőtt még éreztette hatását a hétfői figyelmeztető sztrájk Németországban – jelenti a német közrádió.

Néhány kora reggeli repülőjáratot törölni kellett, többet pedig későbbre halasztottak. A Deutsche Bahnnál különösen a távolsági forgalomban mutatkoztak meg a sztrájk utóhatásai. A hétfői leállás után a reggeli munkakezdés nem ott ért sok szerelvényt vagy alkalmazottat, ahol szükség volt rá, emiatt előfordultak járattörlések és késések.

Ugyanakkor sok ingázó alkalmazkodott a sztrájkhoz. Andreas Knie mobilitáskutató szerint az összes alkalmazott 40 százaléka olyan munkakörben dolgozik, ahol az otthoni munkavégzés a mindennapok része. Ez azt jelenti, hogy egy általános sztrájk már nem befolyásolja annyira az ország életét, mint évtizedekkel ezelőtt. „Nem lesz többé olyan, mint régen volt, hogy az ország ténylegesen leállt” – hangsúlyozta Andreas Knie professzor. Hozzátette: még mindig sokan vannak azonban, akik számára nem lehetséges az otthoni munkavégzés, és ők éppen a legtörékenyebb munkaviszonnyal rendelkező alkalmazottak.