Bírálta ma a Colectiv Egyesület elnöke a Hexi Pharma-per megszüntetésére vonatkozó bírósági döntést, hangsúlyozva, hogy „egy normális országban nem évülnek el a halált okozó bűncselekmények”. Eugen Iancu azt követően foglalt állást a témában, hogy a Bukaresti Táblabíróság pénteken elévülésre hivatkozva elrendelte a hígított kórházi fertőtlenítőszerek ügyében érintett Hexi Pharma vállalat két igazgatója elleni büntetőper megszüntetését.

A Colectiv Egyesület elnöke úgy véli, ezzel a döntéssel a romániai igazságszolgáltatás ismét bebizonyította, hogy munkájának „semmi köze” az igazságossághoz, a bűnözők azonosításához és elítéléséhez.

„Követi még valaki a második Colectiv-ügyben zajló nyomozást (a legfőbb ügyészség és a katonai ügyészség vizsgálatát)? Tudja valaki, hogy milyen stádiumban van a nyomozás a Piatra Neamţ-i vagy a balşi kórháztűz ügyében? Ha bizonyos állami struktúrákhoz tartozol, azt tehetsz, amit éppen akarsz (ölhetsz, lophatsz), mert a rendszer megment” – írta Eugen Iancu egy Facebook-bejegyzésben. „Egy normális országban nem évülnek el a halált okozó bűncselekmények. Egy normális országban az ügyészek és a bírák nincsenek alárendelve a titkosszolgálatoknak vagy a politikumnak. (…) Egy normális országban a lakosság reagál, ehhez azonban olyan nép kell, amelyik nem gyáva, nem közömbös, nem cinkostárs” – fogalmazott Eugen Iancu.