Aláírták a 102 I Brassó megyei út korszerűsítésére vonatkozó szerződést, így várható egy harmadik útvonal a Brassóból Bukarest irányába tartó autósok számára.

A Brassó Megyei Tanács sajtóközleménye szerint tegnap a Valea Doftanei-i Polgármesteri Hivatalban ünnepélyes keretek között -az Országos Befektetési Társaság és a munkálatokat végző cég között – kötött szerződés értéke több mint 405 millió lej. A munkálatokat a Fejlesztési, Közmunkálatokért és Közigazgatásért felelős Minisztérium finanszírozza az Országos Befektetési Társaság által lebonyolított program révén.

Prahova megye 11,2 millió lejjel, Brassó megye 14,7 millió lejjel járul hozzá a munkálatokhoz.

A szóban forgó útszakasz Câmpina és Négyfalu között húzódik, pontosabban Négyfalu határában, Ósáncnál csatlakozik az A1-es országúthoz. Az ország déli részét köti össze a központi régióval úgy, hogy közben áthalad a Baiului-hegységen, 1285 méter magasságban. Az út Prahova megyei szakasza 13,2 km hoszú. Brassó megyében 12,43 km-en halad végig. Az út nyomvonala nagy részben egy már meglévő erdei úton halad végig, de némely helyeken magánterületek kisajátítására is szükésg lesz.

A teljes útszakasz megtervezésére és korszerűsítésére 42 hónapot szánnak.